Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خاتم ؛ رئیس محیط زیست شهرستان خاتم با تشریح برنامه های این اداره به مناسبت هفته محیط زیست اظهار داشت: دیدار با امام جمعه هرات،دیدار با صاحبان صنایع،نشست با قضات،برگزاری نشست خبری و سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه از مهمترین برنامه های این هفته محیط زیست در شهرستان به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد رضا خدا رحمی گفت: شعار هفته محیط زیست امسال «من با طبیعتم» است و این نشان دهنده این است که محیط زیست دنیا حال خوبی ندارد و نیازمند توجه و حمایت بیشتری است..

خدا رحمی در ادامه به موضوعاتی پیرامون محیط زیست شهرستان پرداخت و افزود: شورای عالی حفاظت محیط زیست مناطقی تحت عنوان مناطق چهارگانه مصوب و جهت حفاظت به استان ها ابلاغ کرده است که عبارتند از پارک ملی ،اثر طبیعی ملی،پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده که در بین این مناطق چهارگانه، پناهگاه حیات وحش بوروئیه با 7800 هکتار و منطقه حفاظت شده باغ شادی با 11655 هکتار وجود دارند.

وی خاطر نشان کرد: در منطقه شکار ممنوع باغ شادی نیز 28570 هکتار و قره تپه 22000 هکتار که مجموعا 140235 منطقه تحت مدیریت اداره وجود دارد که میتوان گفت 18 درصد از وسعت شهرستان تحت مناطق مدیریت شده محیط زیست قرار دارد.

رئیس محیط زیست شهرستان اظهار داشت: همکاران و محیط بانان هرات با حفاظت شبانه روزی که از این مناطق دارند باعث ایجاد نقاط داغ تنوع زیست در این مناطق شده اند و از این حیث تعداد گونه های جانوری گیاهی در منطقه حائز اهمیت است.به عنوان مثال در پناهگاه حیات وحش بوروئیه 189 گونه گیاهی،28 گونه پستاندار،53گونه پرنده و بالغ بر 9 گونه خزنده داریم.

خدا رحمی با اشاره به اهمیت تنوع زیستی در منطقه خاطر نشان کرد: اهمیت دادن به تنوع زیستی باعث صیقل دادن روح و روان انسان،تامین کننده بسیاری از نیازهای جامعه انسانی ، پایداری،قوام و پیچیدگی اکوسیستم و در نتیجه باعث بقا در محیط می شود.

وی افزود:حفاظت از محیط زیست باعث کاهش فعالیت های مخرب انسانی همچنین فرصت و زمینه احیای و بازسازی بوم اکوسیستم را تضمین و باعث قوی تر شدن ساختار طبیعی طبیعت می شود.

رئیس محیط زیست خاتم، کمبود نیروی انسانی مخصوصا محیط بان را یکی از تهدید های تنوع زیستی در شهرستان عنوان و اظهار داشت: در کنار این مسئله ،خشکسالی های سال گذشته نیز باعث از بین رفتن گونه های گیاهی و مهاجرت گونه های جانوری شده است.

وی افزود:تخریب اراضی ملی و تغییر کاربری به کشاورزی و مسکونی،وجود دام مازاد بر ظرفیت مرتع و وجود سلاح های مجاز و غیر مجاز در دست مردم از دیگر تهدید های تنوع زیستی در شهرستان به شمار می رود.

خدا رحمی گفت: یکی از راه های که میتوانیم سطح حفاظت را در منطقه بالا ببریم انجام دادن کارهای فرهنگی و آموزشی در بین جامعه هدف است.

وی افزود: اگر کار فرهنگی با دقت و برنامه ریزی درست صورت گیرد شاهد تغییر رفتار و نگرش در جامعه هدف خواهیم بود.

رئیس محیط زیست خاتم خاطر نشان کرد: برای فرهنگ سازی در این باب باید از توان صدا و سیما،ائمه جمعه و جماعت و اصحاب رسانه کمک بگیریم.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۹۲۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه

به گزارش تابناک، سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقۀ حفاظت‌شدۀ سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

به گفته وی، در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف پور اظهار داشت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

گفتنی است: منطقه حفاظت‌شدۀ سبزکوه با مساحت بیش از ۵۱ هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان و ۳۰ کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و ۶ منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۵ درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال جاری ثبت شده و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

منبع: خبرگزاری تسنیم
 

دیگر خبرها

  • مشاهده خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید + ویدئو
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد